Özgür Demirtaş’tan Köfteci Yusuf yorumu: Altından mafyavari gruplar çıkabilir mi?

Köfteci Yusuf’un, eserlerinde domuz eti tespit edildiği gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tağşiş listesine girmesinin akabinde tartışma sürüyor. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Lideri Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Böylesine küçük bir oran için Milyonlarca dolar bedelindeki işletme O DENLİ BÜYÜK bir riske girer mi?” diye sordu, ‘mafyavari gruplar’ uyarısı yaptı.

Özgür Demirtaş toplumsal medya hesabından mevzuya ait şu değerlendirmeyi yaptı:

“Köfteci Yusuf olayı hakkında farklı düşünüyorum.

Milyonlarca Dolar kıymetine ulaşmış bir işletme SALAK mı da BİNDE BİR oranında domuz eti kullansın?.

Domuz eti, olağan etin yarı fiyatına olsa bile (ki değil), 1000 Ünite maliyeti olan köfte 999.5 Ünite maliyete iner.

Böylesine küçük bir oran için Milyonlarca dolar pahasındaki işletme O DENLİ BÜYÜK bir riske girer mi?

Bu işin altından işletmeyi UCUZA satın almaya çalışan mafyavari kümeler çıkabilir mi? Bir düşünelim isterim!…”

Prof. Demirtaş, oranın belli olmadığı ihtarları üzerine ise şu paylaşımı yaptı:

“Aşağıda verdiğim örnekte Binde Bir oranını kullandım. UYARI Geldi. Özgür hoca ne kadarlık Domuz eti kullanıldığı aşikâr DEĞİL diye.

Benim fikrim hala birebir.

Gelin MATEMATİK yapalım: BİNDE bir değil tam YÜZ katı BİNDE YÜZ, yani %10 Domuz eti kullanmış olsunlar:

Köfte Maliyetleri 1000 Ünite olsun. Kira, Çalışan, Elektrik vs vs maliyetleri 4000 Ünite olsun. Toplam maliyet 5000 Ünite olsun.

Domuz eti olağan etin yarısı kadar değerli olsun (ki muhakkak değil). Bu durumda 1000 ünitelik et maliyeti 950 Ünite. Toplam Maliyet 5000 değil 4950 Ünite olur!

Siz bana bu işletmenin maliyeti 5000’den 4950’ye indirmek için BİLEREK ve İSTEYEREK bu türlü bir RİSK mi aldığını söylüyorsunuz?

Bir düşünelim derim!”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir