Meğer boşuna uğraşıyormuşuz! Limonu sıkmak artık çok zahmetsiz, ziyan olmuyor

Limon sıkmanın birkaç kolay lakin tesirli yolu var. Bu teknikler sayesinde limonun içindeki suyu daha kolay ve çokça çıkarabilirsiniz. İşte limonun suyunu artırmanın iki tesirli yolu:

Limonunuzu sıkmadan evvel dikey olarak kesin. Limonu yatay kesmek yerine dikey kesmek, suyun daha fazla çıkmasına yardımcı olabilir. Dikey kesim, limonun suyu tutma kapasitesini artırır ve bu sayede limonun her bir kesiminden daha fazla su elde edebilirsiniz.

Limonunuzu sıkmadan evvel düz bir yüzeye koyun ve avucunuzla yavaşça bastırarak yuvarlayın. Bu kolay hareket, limonun içindeki zarları ve lifleri yumuşatarak suyun daha kolay çıkmasını sağlar.

Yuvarladıktan sonra limonu kesin ve suyunu çıkarın. Bu formül, limonun içindeki suyun daha bol ve akıcı bir halde çıkmasını sağlayabilir.

Limonunuzu sıkmadan evvel oda sıcaklığına getirmek suyunun daha kolay çıkmasını sağlar. Buzdolabından çıkardığınız limonu birkaç dakika bekletmek bu süreci kolaylaştırabilir.

Limonu 10-15 saniye mikrodalgada ısıtmak, içindeki suyun hür kalmasına yardımcı olabilir. Fakat bu tekniği kullanırken limonun fazla ısınmadığından emin olun.

Eğer elinizde bir limon sıkma aparatı varsa bu aletin kullanımı suyu daha tesirli bir biçimde çıkarmaya yardımcı olabilir. Limonun üzerine fazla baskı uygulamadan, aparatın kendi dizaynından faydalanarak suyu azamî seviyede çıkarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir